Hoe u uw beglazing kunt verzorgen

Het onderhouden van glas is essentieel om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen. Onderhoud zorgt ervoor dat glas langer meegaat en in goede conditie blijft. Er wordt vaak gedacht dat het onderhouden van glas veel inspanning en frequentie vereist, maar dat is niet het geval.

Om altijd een heldere doorkijk te hebben, is het belangrijk om minstens twee keer per jaar de beglazing grondig schoon te maken. Om ervoor te zorgen dat het dubbelglas zijn kwaliteit behoudt, is het belangrijk om het verf- en kitwerk minstens eenmaal per jaar te controleren en zo nodig bij te werken. Het is van groot belang om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te controleren, reinigen en invetten om problemen te voorkomen.

Houd uw ventilatie in topconditie

Wanneer u zorgt voor onderhoud aan het dubbelglas in en om uw huis, bevordert u de ventilatie. Het laten plaatsen van ventilatieroosters kan helpen om de ventilatie in uw woning te optimaliseren. Op deze manier kunnen schimmelvorming en vochtproblemen worden voorkomen.

Houd uw glas in goede staat met regelmatig onderhoud

Zorg ervoor dat de kit en het schilderwerk er netjes uitzien, zodat vocht uw woning niet kan binnendringen. Dit voorkomt ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Inspecteer zowel de kit als het schilderwerk en werk deze bij indien noodzakelijk.

Als de draaiende delen van het systeem niet naar behoren functioneren, is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Check met enige regelmaat de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze schoon te maken, bij te stellen en eventueel te smeren. Creëer een betere ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenzijde van het kozijn of raam te laten plaatsen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen wordt aangetrokken en dat de openingen schoon blijven. Houd er rekening mee dat het glas regelmatig schoongemaakt moet worden om de constructie te behouden en een nette uitstraling te behouden. Houd er rekening mee dat als het glas niet vaak genoeg wordt schoongemaakt, bepaalde delen kunnen worden aangetast door luchtvervuiling.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1040

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Verduurzaam uw woning door te kiezen voor nieuwe beglazing
> Praktische tips om beslagen beglazing aan de binnenkant van uw woning te voorkomen
> Hoe wordt hr glas geclassificeerd