Hoe wordt hr glas geclassificeerd

HR glas is beschikbaar in meerdere varianten. De isolatiewaarde bepaalt de classificatie van HR glas. Bij HR++ glas liggen de kosten hoger dan bij standaard dubbelglas.

Verschillende soorten HR glas

De isolatiewaarde geeft een indicatie van het type glas. De isolatiewaarde wordt berekend aan de hand van de hoeveelheid warmte die per vierkante meter glas verloren gaat bij een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenkant van het glas. De gemeente eist bij renovaties of nieuwbouwprojecten dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

HR glas heeft een isolatiewaarde groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K, met een spouwvulling van droge lucht. HR+ glas heeft een isolatiewaarde van 1,2 tot 1,6 W/m²K, en de glazen zijn gevuld met argon/krypton in de spouw. De isolatiewaarde van HR++ glas varieert tussen 0,9 en 1,2 W/m²K, en de glazen hebben een spouwvulling van edelgas.

HR++ glas wordt algemeen aanvaard als de standaard voor glaswerk. HR en HR+ glas wordt tegenwoordig hoofdzakelijk gebruikt bij het repareren van ruiten of het vervangen ervan. Dit type glas zal daarom steeds vaker voorkomen.

Hoe ziet u vlot welk type glas er gebruikt is?

Het is vaak moeilijk om te zien welk glastype er is wanneer je buiten een woning staat. U kunt vaak informatie over het type glas vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Ook is te achterhalen welke soort HR glas het is door op de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken.

Ook is het mogelijk om achter de glassoort te komen door middel van een lucifer. Als u een lucifer aansteekt, kunt u recht voor het raam kijken en daarna schuin op het glas. Bij dubbelglas hebben de vlammetjes in het spiegelbeeld dezelfde kleur.

Indien het vlammiddelste een andere kleur laat zien, dan is het HR++ glas. Dit is mogelijk doordat dit glastype een isolerende folie tussen de glasplaten heeft. Hoewel dit niet zichtbaar is met het blote oog, kan het worden vastgesteld met behulp van deze truc.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1040

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Verduurzaam uw woning door te kiezen voor nieuwe beglazing
> Hoe u uw beglazing kunt verzorgen
> Praktische tips om beslagen beglazing aan de binnenkant van uw woning te voorkomen